Nina Vogels (R) samen met haar kok en steun en toeverlaat binnen TwentyNine Inge van den Hout
Nina Vogels (R) samen met haar kok en steun en toeverlaat binnen TwentyNine Inge van den Hout Foto: Ad van de Graaf.

TwentyNine sluit per direct haar deuren: 'Mijn tranen zijn op'

Algemeen 10.195 keer gelezen

VEGHEL | Nina Vogels, eigenaresse van TwentyNine op de Markt, heeft besloten om haar restaurant per direct te sluiten. Een moeilijke maar noodzakelijke keuze vertelt ze: "Vreselijk jammer, maar er kwamen simpelweg niet genoeg gasten."

De reden voor sluiting is een financiële. In de weekenden draaiden Nina en haar personeel prima, maar doordeweeks bleven de gasten weg. "Alles wat we in het weekenden verdienden, raakten we doordeweeks weer kwijt. Ik weet niet waar dat aan ligt. Misschien TwentyNine te stads?", vraagt ze zich hardop af. Het besluit komt niet helemaal als een verrassing. De laatste tijd had TwentyNine het zwaar. Nina heeft de stekker er op tijd uitgetrokken. "Ik ben blij dat ik ben gestopt voordat ik onder water loop."

Falen
Drieënhalve jaar geleden ging Nina's droom om een eigen restaurant te openen in vervulling. Donderdagavond zit ze enigszins verslagen in haar TwentyNine. Ze blijft eerlijk en oprecht, zoals de meeste Veghelaren haar kennen. "Het voelt als falen. Ik ben, ondanks alle lieve woorden van vrienden, familie en het personeel., teleurgesteld in mezelf. Ik ben klaar met huilen, mijn tranen zijn op."

'Zeer emotionele gesprekken'
Wanneer ze praat over haar team worden haar ogen toch weer wat vochtig. "We hebben….", ze corrigeert zichzelf. "We hadden zo'n top team. Het voelde echt als een familie. Ik heb iedereen persoonlijk op de hoogte gebracht. Het waren zeer emotionele gesprekken. Ze vinden allemaal dat ik trots mag zijn, maar dat vind ik nu nog moeilijk. Misschien komt dat later."

Rustperiode
TwentyNine is per direct gesloten. Er volgt nog een afsluitingsavond voor familie, vrienden, crowdfunders en collega's. Nina pakt even een rustperiode om alles op een rijtje te zetten. "Er borrelt een heleboel, maar dit jaar ga ik niet actief op zoek naar nieuw werk. Behalve natuurlijk als er iets geweldigs op mijn pad komen op het gebied van horeca en evenementen", besluit ze vol goede moed.
Er is nog geen nieuwe bestemming voor het huurpand gevonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant