Horeca Noordkade klaar voor heropening.
Horeca Noordkade klaar voor heropening.

'Beachclub aan de kade’ biedt zomerse gezelligheid

Algemeen 2.723 keer gelezen

VEGHEL | Als gevolg van de versoepeling van de maatregelen in het kader van de Coronapandemie gaat op maandag 1 juni om 12.00 uur ook de horeca op de Noordkade weer voorzichtig maar voortvarend van start. Zowel bij restaurant Wittern als bij cultuurcafé De Afzakkerij zijn met inachtneming van de RIVM-voorschriften weer gasten welkom, zowel binnen als op de buitenterrassen. Deze krijgen een speciaal extra zomers karakter in de vorm van een beachclub inclusief zandstrand. Om de veiligheid te garanderen komt er een echte strandwacht hut te staan waar mensen zich moeten melden voor de Coronacheck en waar ze een tafeltje krijgen toegewezen. 

De terrassen aan de waterkant worden conform de RIVM-normen uitgebreid. Speciaal voor de kids is er wat leuks, wat dit precies gaat worden is nog even een verrassing. De uitbaters van de horeca op de Noordkade kijken reikhalzend uit naar de opening. Vanaf de algehele sluiting op 15 maart werd het erg stil op de Noordkade, maar achter de schermen is hard gewerkt en zelfs verbouwd om bij de heropening weer gasten aangenaam te kunnen verwelkomen. Ook restaurant SillyFox heeft laten weten weer graag gasten te ontvangen, zowel binnen als op het ‘rooftop’ buitenterras. 

Reserveren
Om de terrassen weer te mogen openen, is het verplicht dat alle bezoekers aan een tafeltje zitten. En, zoals bij alle regels geldt, de anderhalve meter afstand. In de horecagelegenheden mag voorlopig maximaal dertig man naar binnen, uiteraard met inachtneming van de anderhalvemeterregel. Er zijn nog meer spelregels waar gasten en horeca-uitbaters zich vanaf de eerste junidag aan moeten houden. Zo is reserveren verplicht en aan elke gast moet worden gevraagd of men Coronaklachten heeft.

Muziekkiosk
Het is de bedoeling dat deze zomer ook de onlangs op de Noordkade geplaatste muziekkiosk een functie krijgt voor gezellige livemuziek bij de buitenactiviteiten. Over de vorm en frequentie daarvan is men nog in gesprek met de gemeente Meierijstad, maar inmiddels hebben zich meerdere lokale en regionale musici en ensembles aangemeld voor deze mogelijkheid om zich muzikaal te presenteren.

Ook op de Markt en in de Molenstraat zijn verschillende plannen gemaakt. Lees meer daarover in de Stadskrant Veghel van 27 mei.

Wittern.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant