Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: AS Media

Twintigtal demonstranten protesteren tegen Varkenswinkel Ojink

  •   keer gelezen

VEGHEL | De aangekondigde demonstratie van Direct Action Everywhere tegen de Veghelse Varkenswinkel Ojink! is afgelopen zaterdag gewoon doorgegaan. Ondanks de slechte weersomstandigheden stonden er zo'n twintig demonstranten op de Markt in Veghel. Het was een zogenaamd stil-protest waarbij niet werd geroepen of geschreeuwd. 

Er was zaterdag flink wat politie op de been om alles in goede banen te leiden. Direct Action Everywhere wil graag ‘de stem van de dieren zijn die dagelijks worden gedood in Nederland'. "Ojink maakt gebruik van de miljoenen varkens die in Nederland worden gefokt en gedood. Hun hulpeloze jonge lichamen worden na het slachten in talloze delen gesneden en vermalen tot een enorme hoeveelheid onnodige producten. Deze winkel presenteert met trots alle producten die worden gefabriceerd met onderdelen van deze varkens", aldus de demonstranten. 

Kalverstraat
Het protest kon niet plaatsvinden bij Ojink voor de deur in de Kalverstraat, omdat er dan geen anderhalve meter afstand gehouden kon worden. Vandaar dat Direct Action Everywhere uitweek naar de veel grotere Markt. "De locatie is in verband met de ruimte verplaatst naar de Markt. Daar konden we ons opstellen en daar is het gemakkelijker om overzicht te hebben op de situatie", laat de actiegroep weten. Bovendien trokken ze zo de aandacht van het passerende verkeer.


Meer berichten