Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Succesvol openingsweekend Sinterklaas Drive Thru, organisatie zoekt extra Pieten

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Sinterklaas Drive Thru op de Noordkade in Veghel heeft een succesvol openingsweekend achter de rug. De SpeculaasKoekbouw viel zowel binnen Veghel als daarbuiten in de smaak. “We hebben veel Veghelaren en Brabanders over de vloer gehad, maar ook mensen uit andere provincies. Het was een komen en gaan van auto’s”, vertelt Coen van Zutven namens alle ondernemers. 

De Drive Thru is te bereiken via de ingang van de haven, langs de silo’s, naar het Noordkade-terrein (dus niet via de NCB-laan). Afgelopen weekend stond er verschillende keren een file. Coen: “We zijn doordeweeks vanaf 16.00 uur open en op woensdag al om 13.00 uur. Dus je kan ook doordeweeks een bezoekje brengen aan de SpeculaasKoekbouw.” De route, waar niet vanaf geweken kan worden, staat aangegeven. Onderweg krijgt men de bestelde producten in een tasje uitgereikt. Bezoekers hoeven de auto niet uit.

Pieten gezocht
In de Speculaaskoekbouw lopen diverse Pietjes rond zoals de Kassapiet, Kook- en Bakpiet, en Verkeersregelaarpiet. Zelfs Sinterklaas probeert tijd vrij te maken om zijn Pieten te komen ondersteunen. “We zoeken nog vrijwilligers die als Piet of Sinterklaas ons een handje willen helpen om de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen. De kinderen vinden het natuurlijk geweldig om naar de Pieten te zwaaien en ze van dichtbij te kunnen zien. Er is in verband met de Coronaregels helaas geen direct contact mogelijk”, aldus Coen.

Vrijwilligers kunnen zich melden via: info@noordkade-veghel.nl..

Meer berichten