Stunt op sterfdag David Bowie | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: Dutch Deco Finish

Stunt op sterfdag David Bowie

  •   keer gelezen

ERP | Schijndelaar Remon van Zoggel zorgde vorig jaar voor verbaasde gezichten op de Dam in Amsterdam. Met zijn bedrijf Dutch Deco Finish, gevestigd in Erp, plaatste hij er een beeld van de legendarische Amsterdamse zanger André Hazes in de vorm van een legopoppetje. Zondag deed hij iets soortgelijks door een beeld van David Bowie te plaatsen het concertgebouw Conzerthaus Berlin. 

De Amsterdammers konden niet lang genieten van het Hazes-kunstwerk, het werd gesloopt en daarna weer weggehaald door Dutch Deco Finish. Nu heeft Remon een nieuwe stunt uitgehaald. Samen met collega Silke Hajunga plaatste hij zondag een beeld van David Bowie voor het concertgebouw Conzerthaus Berlin aan de Gendarmenmarkt. David Bowie is op 10 januari precies vijf jaar geleden overleden. Er zijn zelfs plannen om van het door Stefan van Ham ontworpen beeld, in de geboorteplaats Brixton in Londen, een ongeveer zes meter hoog exemplaar te plaatsen.

Ashes to Ashes
Het in betonlook gegoten beeld is gebaseerd op het album Ashes to Ashes van Bowie. Het beeld is zo’n 2.40 meter hoog en van kunststof, waarbij Bowie op een grote hoed zit.

Meer berichten