<p>Drempel in de Burgemeester de Kuijperlaan.</p>

Drempel in de Burgemeester de Kuijperlaan.

(Foto: )

Gemeente Meierijstad: ‘Drempels in de Burgemeester de Kuijperlaan zijn niet verlaagd’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Er is afgelopen vrijdag weer gesleuteld aan de drempels in de Burgemeester de Kuijperlaan. Volgens de gemeente zijn de drempels echter niet verlaagd. “Geluiden dat de drempels in de Burgemeester de Kuijperlaan zouden zijn verlaagd berusten op een misverstand”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De drempels werden in eerste instantie (voor de zomer) door de aannemer per ongeluk te hoog aangelegd. Dat is toen opgelost door de aannemer door het talud van de drempels langer te maken, waardoor de verhouding tussen de lengte van het talud en de hoogte van de drempel weer klopt. “Na de bouwvakantie zijn de drempels, samen met de aannemer, nog na ter controle nagemeten. Daaruit bleek dat de hoogte voldeed aan de eisen. Recent bleek dat de grond langs de trottoirbanden wat was gaan zetten. Hierdoor waren er verzakkingen van het straatwerk ontstaan. Dit is nu hersteld. De hoogte van de drempels is dus niet gewijzigd”, verzekert een gemeentewoordvoerder.
De gemeente laat weten dat ze ‘van buurtbewoners terughoren dat ze blij zijn met de drempels en dat er minder hard gereden zou worden’.

Meer berichten