<p>De feestweek op De Uilenbrink eindigde met een muzikale grande finale</p>

De feestweek op De Uilenbrink eindigde met een muzikale grande finale

(Foto:)

Basisschool De Uilenbrink viert na bijzondere periode haar 45-jarig jubileum

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Uilenbrink bestaat 45 jaar. De afgelopen week werd er op de Veghelse basisschool meerdere malen stilgestaan bij deze mijlpaal. Afgelopen vrijdagmiddag vond de grande finale plaats. Alle 475 leerlingen van De Uilenbrink deden mee aan een schoolpleinconcert. Directrice Marly de Jong glom na afloop van trots: “Ik heb nog nooit zoveel glimlachen gezien, van zowel onze leerlingen als alle ouders. Het was een groot spektakel.”

Aan de hand van Fort van de Verbeelding veranderde het schoolplein van De Uilenbrink vrijdag in een vrolijke en muzikale menigte. De kinderen van de Uilenbrink maakten muziek op eigen gemaakte instrumenten. Op een paar schoonheidsfoutjes na verliep het optreden goed. “De kinderen hebben maar een weekje kunnen repeteren. Als je dan zoiets moois speelt met z’n allen. Geweldig”, vindt De Jong.

Vorige week stond de hele week in het teken van het 45-jarig jubileum. Zo begon de week met een door leerlingen en hun ouders gemaakt taartenbuffet, waren er verschillende escape rooms, werd er een vossenjacht georganiseerd door de wijk en vrijdag dus een schoolpleinorkest. De Jong blikt terug op een geslaagde jubileumweek: “Het is toch een bijzonder moment voor onze school. Wij vinden passie en ‘je best ergens voor doen’ heel belangrijk. Dat typeert onze school. Daarom hebben we, naast de reguliere lessen, geprobeerd om op een mooie manier aandacht te besteden aan het 45-jarig bestaan van De Uilenbrink.”

Nieuw schoolgebouw
De Uilenbrink heeft er een bijzondere periode opzitten. Op maandag 17 mei 2021 betrok De Uilenbrink een compleet nieuw schoolgebouw. Nu de school zo’n jaartje in bedrijf is, maakt De Jong de balans op: “Daarvoor zaten we tijdelijk noodgedwongen op twee locaties. Dat ging uiteindelijk prima, maar het was één keer nooit meer. De Uilenbrink is een school met groepsoverstijgende activiteiten. Gelukkig kan dat allemaal weer. Met het nieuwe schoolgebouw zijn we uitermate tevreden. Het open karakter, de verschillende leerpleinen en natuurlijk de multifunctionele trap die gebruikt kan worden als tribune en waar de nissen in de wand zich perfect lenen voor kunstwerken van onze leerlingen. De klassen hebben een open karakter met een glazen schuifpui. Zo kan er makkelijk een verbinding worden gemaakt met het leerplein.”

Maisveld
De directrice vertelt dat het goed gaat met De Uilenbrink. “We zijn ooit onder leiding van Toby Coppejans met tien leerlingen in een maisveld begonnen en nu zitten we op 475 kinderen. In het begin kwamen de leerlingen allemaal uit de wijk hier, maar nu komen de kinderen al jaren uit heel Veghel. Qua aanmeldingen doen we het hartstikke goed. Komend schooljaar starten er vijf kleutergroepen. Van de twintig groepen in zijn totaliteit zijn er negentien bemand.”
De Jong typeert De Uilenbrink als een school die altijd ‘in beweging’ is. Ze legt uit: “We zijn een hele dynamische school. Er gebeurt altijd van alles. Plezier hebben, samenwerken en nadenken spelen daarbij een belangrijke rol. Onlangs had ik een gesprekje met een kind uit groep 4. Zij vertelde me dat ze het erg naar zin heeft op De Uilenbrink, omdat ze er kan leren en het ook nog leuk is op school. Dat is precies wat wij als school willen bereiken.”

Lezen
De komende jaren ligt de focus op De Uilenbrink onder andere op leesmotivatie. “We willen de leerlingen stimuleren om meer te lezen. Passie voor boeken en lezen ontwikkelen aan de hand van thema’s. De kinderen moeten eager zijn om te lezen. Verder willen we de leerpleinen nog meer ontwikkelen. Daar kunnen we nog meer uithalen”, besluit de directrice van De Uilenbrink.

Meer berichten