Minister Schouten zei toe dat gemeenten genoeg geld krijgen voor het uitbetalen van de toeslag.
Minister Schouten zei toe dat gemeenten genoeg geld krijgen voor het uitbetalen van de toeslag.

Gemeente belooft energietoeslag, ook als rijk te weinig geld beschikbaar stelt

Algemeen 1.097 keer gelezen

UDEN | Vorige week liet de gemeente Maashorst weten dat inwoners met een laag inkomen naar aanleiding van een landelijke regeling een eenmalige energietoeslag van 800 euro uitgekeerd krijgen. Verschillende media berichtten echter dat sommige gemeenten te weinig geld van het rijk ontvangen om alle huishoudens die hier recht op hebben hun 800 euro te geven. De gemeente Maashorst geeft aan nog niet te weten of dit hier ook het geval is, maar dat iedereen die er recht op heeft de toeslag krijgt.

De gemeente Maashorst laat weten dat op dit moment nog niet duidelijk is of ook zij te weinig geld krijgt vanuit het rijk. De gemeente zegt echter toe: “Mocht er een tekort ontstaan, dan lossen we dat vanuit de gemeente op. Iedereen die recht heeft op de toeslag, krijgt deze ook.” Als dat nodig blijkt zal de gemeente het bedrag zelf aanvullen. Waar er in andere gemeenten misschien sprake is van het verkleinen van de groep die recht heeft op de toeslag schrijft de gemeente Maashorst dat iedereen die aan de voorwaarden voldoet voor de toeslag deze krijgt. Minister Schouten van Armoedebeleid deed gisteren in de Tweede Kamer de belofte dat gemeenten sowieso genoeg geld krijgen om de energietoeslag uit te keren.

Zelf vast uitkeren
Verder laat de gemeente weten het geld nog niet te hebben ontvangen. “Op z’n vroegst komt het pas in mei. We willen hier niet op wachten en keren daarom al vanuit eigen geld de toeslag uit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant