Boekel Sport beleefde een gemakkelijke middag tegen Germania.
Boekel Sport beleefde een gemakkelijke middag tegen Germania. Foto: John van Deursen

3D: Boekel Sport loopt uit, Hapse Boys bezig aan ‘Great Escape?’

Voetbal 1.561 keer gelezen

Koploper Boekel Sport heeft zondag prima zaken gedaan door zelf gemakkelijk te winnen van Germania, terwijl Groesbeekse Boys verloor (2-1 bij Melderslo) en Handel bleef steken op een gelijkspel tegen De Braak. Hekkensluiter Hapse Boys verraste met de tweede overwinning op rij en heeft handhaving weer in eigen hand. Ook EGS’20 en Excellent kwamen tot winst.

Boekel Sport beleefde een gemakkelijke middag tegen Germania. Twan Merks, Tim Schuijers en Niek Schuijers bezorgden de formatie van trainer Marc van de Ven een eenvoudige overwinning. Door de overwinning werd afstand genomen van Groesbeekse Boys (2-1 verlies bij Melderslo) en VV Handel, dat thuis verrassend twee punten verspeelde tegen SV De Braak: 0-0. “Ik denk dat we tien grote kansen hebben gecreëerd. Hij wilde er niet in vandaag”, somberde Sander Janssen van Handel. “Nu moeten we de rug rechten en weer door naar volgende week.”

Excellent herpakt zich, zege EGS’20
“Wij zijn prima in staat om een serie neer te zetten”, stelde hoofdtrainer John Janssen van Excellent afgelopen week op deze site. Wie weet is die serie vandaag door zijn ploeg ingezet bij Ysselsteyn, waar met 2-3 werd gewonnen. Excellent startte enorm fel en stond na dik tien minuten op 0-2 via twee goals van Roel Verberk. Dankzij een penalty kwam Ysselsteyn terug, maar Frans Cuppers bracht de marge weer op twee. De Limburgers hervonden nog de aansluiting, maar verder liet de Oploose formatie het niet komen. “Een verdiende overwinning, want wij waren de hele wedstrijd de betere ploeg”, zag Janssen.
EGS’20 won met 3-2 van Rood Wit (na een 1-2 achterstand) en kan zich opmaken voor een leuke seizoensfinale, waarbij het nog een paar keer hoopt te verassen. Myron van Dijk maakte er twee voor de fusieclub. Jimmy Hendriks scoorde de bevrijdende 3-2, al liet hoofdtrainer Remco ten Hoopen na afloop weten dat de derde goal (ook) werd geclaimd door Sander Bisseling. Waarvan akte. “De overwinning was uiteindelijk terecht, want we hebben nog zes kansen meer gehad, zij maar eentje”, aldus Ten Hoopen.

Hapse Boys leeft weer
Onderin staat Hapse Boys op vier punten van Germania en twee achter SV De Braak door de tweede overwinning op rij. De Hapsenaren, een kleine maand geleden nog dood en begraven, versloeg op eigen veld Vitesse’08 met 1-0. Emiel Jans kopte de enige goal van de middag tegen de touwen uit een voorzet van Rens Thijssen. Wilfred Schoonderbeek van Hapse Boys was een tevreden man na afloop: “We hebben bij fasen een aardige pot gespeeld en weinig tot niks weggegeven. En uit een mooie aanval een geweldige goal gemaakt.”

Programma zondag 3 april:
Hapse Boys-Vitesse’08 1-0
EGS’20-Rood Wit 3-2
Boekel Sport-Germania 3-0
Handel-SV De Braak 0-0
Melderslo-Groesbeekse Boys 2-1
Ysselsteyn-Excellent 2-3

Stand derde klasse D:
1. Boekel Sport 15-38 (P)
2. Melderslo 15-35
3. Groesbeekse Boys 15-32
4. Handel 15-31
5. Excellent 15-26
6. EGS’20 15-24
7. SV United 15-17
8. Rood Wit 15-17
9. Vitesse ‘08 14-16
10. SV Ysselsteyn 15-14
11. Germania 16-11
12. SV De Braak 15-9
13. Hapse Boys 14-7

Boekel Sport beleefde een gemakkelijke middag tegen Germania.
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant