Afbeelding

Oud-raadslid Mies van Cuijk - Braks overleden

Algemeen 1.194 keer gelezen

UDEN | Oud-raadslid Mies van Cuijk- Braks is op 87-jarige leeftijd overleden op 18 april 2022. Behalve raadslid voor het CDA was zijn ook actief in de vrouwenbeweging en streed zij voor de emancipatie van vrouwen.

door Ankh van Burk

Mies van Cuijk begon haar loopbaan als kraamverzorgster en heeft heel wat kinderen in Uden en omgeving mee op de wereld gezet. Later werkte zij als verpleegster in het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch tot zij haar man, Wim van Cuijk ontmoette. Wim had een klein bedrijf op de Eikenheuvel, maar samen gingen zij de asperges in elders in het land. Later startten zij een varkensbedrijf aan Dorshout. Bij alle werkzaamheden bleek de ondernemingslust van Mies. Van 1974 tot 1992 was Mies actief in de gemeentepolitiek als raadslid voor het CDA. Ze nam het op voor de boeren, maar ook voor de emancipatie van vrouwen. Zij organiseerde de jaarlijkse Internationale Vrouwendag en was actief als lid van de Educatieraad en voorzitter van de Vrouwenraad vanuit de KVO. Vanwege haar verdiensten werd ze in 2004 onderscheiden met een lintje. De uitvaart van Mies vond afgelopen zaterdag plaats met een drukbezochte dienst in de Petruskerk.

We gingen in 2018 uitgebreid in gesprek met Mies over haar leven in onze rubriek ‘Terugblikken met...’. Dat verhaal lees je hieronder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant