Coronabesmettingen houden bovenbouw havo/vwo Udens College nog een week thuis

  •   keer gelezen   Onderwijs

UDEN | De leerlingen van havo leerjaar 4 en 5, en vwo leerjaar 4, 5, en 6 van het Udens College komen tot en met vrijdag 18 december niet naar school. “We verzorgen de lessen in die week, net zoals deze week, volgens het reguliere lesrooster op afstand”, licht Ad van Kemenade, directeur-bestuurder toe. De directie had aangegeven op 10 december een besluit te nemen over aankomende lesweek. De belangrijkste reden om te verlengen is de incubatietijd van het COVID-19 virus.

De periode waarin iemand de eerste klachten na een besmetting kan krijgen, is 14 dagen. “Door het hoge aantal besmettingen in de bovenbouw vinden we het verstandig om de bovenbouw voor de volledige incubatieperiode, dus gedurende 14 dagen, gesloten te houden. Op deze manier verkleinen we ook de kans dat leerlingen in de laatste schooldagen voor de kerstvakantie het virus nog oplopen en meenemen naar huis”, vertelt Maurice van den Akker, sectordirecteur havo/vwo. De GGD staat achter dit besluit. “Het liefst zien we uiteraard de leerlingen in de school, maar door de lessen online aan te bieden volgens rooster kunnen we ons onderwijs en de begeleiding voortzetten.”

Besmettingen
De sector havo/vwo aan de President Kennedylaan werd afgelopen weken geconfronteerd met een sterk oplopend aantal besmettingen. Dit gold met name voor de hogere leerjaren vier, vijf en zes, wat ook aansluit bij het landelijke beeld van deze leeftijdsgroep. Het aantal besmettingen op de school was echter hoger in vergelijking met andere scholen voor voortgezet onderwijs in de omgeving. De school heeft daarom in overleg met de GGD, gemeente en VO-raad besloten de bovenbouw havo/vwo tijdelijk te sluiten. De onderbouw van de sector havo/vwo en de gehele sector vmbo blijven open. Na de kerstvakantie komen ook de bovenbouwleerlingen van havo/vwo weer naar school.

Meer berichten