Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p><strong>Tot en met maart 2021 worden er geen grote carnavalsactiviteiten georganiseerd in de gemeente.</strong> </p>

Tot en met maart 2021 worden er geen grote carnavalsactiviteiten georganiseerd in de gemeente.

(Foto: )

Carnaval in gemeente Gennep zal er ook anders uit gaan zien

  •   keer gelezen

GENNEP | In navolging van Cuijk en Boxmeer is ook in de gemeente Gennep bekend gemaakt dat de invulling van het aanstaande carnavalsseizoen er anders uit zal gaan zien. De betrokken partijen laten weten dat er tot en met maart 2021 geen grote carnavalsactiviteiten worden georganiseerd door de verenigingen in de gemeente. Dit wegens het coronavirus en de strikte regelgeving van de veiligheidsregio Noord-Limburg. 

De besturen van CV de Wortelpin uit Heijen, CV De Maskotters uit Ottersum, De Waldkrekels uit Ven-Zelderheide, ‘t Bombakkes uit Gennep en CV De Diepenkikkers uit Milsbeek hebben samen met gemeente Gennep, de regelgeving van de Veiligheidsregio naast de gangbare activiteiten van de verenigingen voor 2020-2021 gelegd. Hieruit is geconcludeerd er veel beperkingen zijn.

Mogelijkheden
“Maar net zoals het Kerstmis en oud en nieuw gaat worden, zal ook carnaval gevierd gaan worden. Waarschijnlijk in een andere setting, ons houdend aan de op dat moment geldende maatregelen en mogelijkheden, zullen we in overleg met elkaar en de gemeente als individuele verenigingen bekijken welke activiteiten we wel kunnen ontplooien” laten de besturen van de verenigingen weten. Het is daarom dat alle mogelijkheden om toch iéts te organiseren onderzocht worden. Mogelijk dat activiteiten in een alternatief jasje worden gestoken. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid om nieuwe evenementen op de kalender te zetten. Helaas zullen er ook een aantal activiteiten sneuvelen. Alles wordt tegen het licht gehouden met verantwoordelijkheid naar- én met respect voor de coronamaatregelen.

Continu overleg
“De Coronacrisis is nog lang niet overwonnen, maar heeft wel al diepe sporen getrokken en zal ook nog diepe sporen gaan trekken. We kennen de regels op dit moment en hebben beelden van de nabije toekomst. Maar het blijft allemaal met onzekerheid omgeven” vervolgen de besturen de mededeling. Wegens deze onzekerheid zullen de partijen continu met elkaar blijven overleggen om te kijken wat wél en helaas niet kan.

“Uiteraard betreuren wij deze genomen maatregelen, maar gezondheid staat in dezen voorop en wij rekenen daarom op ieders begrip.”

Meer berichten