Organisatie verrast door succes Minibouwdorp: 'Zullen we er een wedstrijd van maken?' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Jelt van Veenendaal (Bouwcenter), Ed (Veghel in Hout) en Stefan van de Ven (Bouwbedrijf van de Ven) met op de voorgrond Luuk en Isa.
Jelt van Veenendaal (Bouwcenter), Ed (Veghel in Hout) en Stefan van de Ven (Bouwbedrijf van de Ven) met op de voorgrond Luuk en Isa.

Organisatie verrast door succes Minibouwdorp: 'Zullen we er een wedstrijd van maken?'

  •   keer gelezen

VEGHEL | Ed van Uden staat samen met Isa (8) en Luuk (10) voor de deur van Bouwcenter Veghel. De kinderen zijn door de voorzitter van Veghel in Hout uitgenodigd om het eerste mini-hutje van de aangepaste versie van het Veghelse bouwdorp in ontvangst te nemen. Jelt van Veenendaal van Bouwcenter Veghel en Stefan van de Ven van het gelijknamige bouwbedrijf zijn daar als de twee hoofdsponsoren bij aanwezig. 

De teleurstelling dat Veghel in Hout niet doorgaat, is bij Ed nog altijd groot, Maar hij heeft zich erbij neergelegd. Samen met zijn vrijwilligersteam besloot Ed, in samenwerking met Bouwbedrijf van de Ven en Bouwcenter Veghel, toch iets te organiseren. De aanmeldingen voor het Minibouwdorp overtrof zijn verwachtingen. “365 deelnemers! Dat had ik niet durven dromen. Mensen waarderen het enorm dat we toch iets hebben georganiseerd. Daar hebben we super veel positieve reacties op gehad”, vertelt Ed blij.


Jelt van Veenendaal (Bouwcenter), Ed van Uden (Veghel in Hout) en Stefan van de Ven (Bouwbedrijf van de Ven) met op de voorgrond Luuk en Isa. 

De vrijwilligers van Veghel in Hout mochten gebruik maken van de werkplaats van Bouwcenter. Jelt van Veenendaal is directeur van de Veghelse bouwshop. “Wij vinden het leuk om hieraan mee te werken. Het past goed bij ons. In totaal hebben de vrijwilligers hier zo’n 2800 plankjes gezaagd en meer dan 16.000 spijkertjes in 400 zakjes gedaan. De deelnemers kunnen maandag 17 augustus tussen 13.00 uur en 18.00 uur bij ons een compleet pakketje ophalen. Ze kunnen daarmee thuis een hutje bouwen.” Dat hutje mogen de kinderen op allerlei manieren versieren. Ze mogen verven, een dakterras maken of een tuintje met bloemen erbij knutselen. Ed vult aan: "We houden ongeveer de grootte van een schoenendoos aan. Na een week worden alle bouwwerken verzameld en tentoongesteld in de Veghelse bibliotheek.”

Lift
Isa en Luuk hebben inmiddels alleen nog maar oog voor de bouwmaterialen. Ze wisselen vast wat ideeën uit. “Ik ga een flatje maken met meerdere raampjes. Daar moet ook een lift in komen en het moet mooi aangekleed worden”, vindt Isa. Luuk is van plan om het iets simpeler aan te pakken, al wil hij wel graag de hoogte in. “Ik wil een hoge toren bouwen. Zullen we er een wedstrijd van maken? Dan helpt papa mij en mama jou?”, hij kijkt Isa vragend aan. “Is goed. Wie het mooiste hutje bouwt, wint”, antwoordt ze enthousiast.

Ze vinden het allebei jammer dat Veghel in Hout niet doorgaat. “Ik vind het leuk dat er toch een kleine versie van bouwdorp wordt georganiseerd. We gaan thuis lekker knutselen”, zegt Isa.

Bouwvakker
Ed, Stefan en Jelt kijken tevreden toe hoe de kinderen direct aan de slag gaan met het bedenken van bouwconstructies. “Het zou toch mooi zijn als tien procent van de kinderen die meedoen aan het Minibouwdorp later bouwvakker wordt”, zegt Stefan lachend terwijl hij Luuk een helm op zijn kruin zet.

Meer berichten