Een eerdere editie van het Sportgala (foto: Ad van de Graaf)
Een eerdere editie van het Sportgala (foto: Ad van de Graaf)

Stem nu op jouw Udense sporter van het jaar

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Er kan vanaf vandaag gestemd worden op de sportman, sportvrouw en sportploeg van 2018 van de gemeente Uden. De genomineerden zijn bekend.

In de categorie Sportman van het Jaar zijn genomineerd:

Martijn Kersten
Hij eindigde op de 14e plek (van de 60) op het WK Aerobatics in Roemenië, een bijzondere prestatie aangezien maar weinig Nederlanders de sport beoefenen.

Marc van der Locht
In 2018 heeft hij voor het laatst de Alpe d'Huzes beklommen om geld op te halen voor het KWF. In totaal heeft hij vijf keer deelgenomen aan het evenement en duizenden euro's opgehaald.

Ruben van Lith
Ruben werd dit jaar Nederlands Kampioen MON Quad Inters in de hoogste klasse. Daardoor krijgt hij nu de kans om zich te laten zien in de ONK competitie met deelname van veel buitenlanders.

In de categorie Sportvrouw van het Jaar zijn genomineerd:

Amber Brouwer
Zij maakte in april dit jaar haar debuut in het Nederlandse Hockeyteam.

Bibi Arts
Deze shorttrack rijdster die zich in 2018 heeft gekwalificeerd voor de Europa Cup finale en mocht daarmee naar het officieuze EK in Letland.

Yara van der Wegen
Yara is op 27 mei 2018 Nederlands Kampioen geworden op het onderdeel balk in de categorie jeugd N4 divisie 3 (turnen).

In de categorie Sportploeg van het Jaar zijn genomineerd:

Aardexpress (topteam Biljartcentrum Uden) 
Dit team is Nederlands Kampioen geworden in de eerste divisie driebanden groot. Door promotie naar de eredivisie zullen Europese topspelers het komende seizoen ook hun opwachting maken in Uden.

G-zwemploeg Uden (gehandicapten)
Zij behaalden tijdens de Nationale Special Olympics op de estafette goud en brons.

DV Dance Action
Zij werden op diverse onderdelen (vier keer) kampioen tijdens het Open Nederlandse Kampioenschap Garde- en Showdans. Daarnaast behaalden ze vijf EK startkaarten.

Wie is jouw favoriet? Op woensdag 23 januari 2019, tijdens het sportgala, worden de winnaars bekendgemaakt. Stemmen op uw favorieten kan tot 31 december via www.uden.nl/sportgala.

Meer berichten